Maling af trægulve

Trænger dit gamle trægulv til en gevaldig overhaling? Eller måske rettere overmaling? I stedet for at slibe - eller måske ligefrem fjerne - et gammelt trægulv, så kan man give gulvet et helt nyt smukt udtryk ved at male det. Mange trægulve bliver slidte med tiden, og derfor pynter det gevaldigt, hvis gulvet bliver malet. Hos Malermester Brigsted Hansen anvender vi kun markedets bedste vandbaserede gulvmaling til trægulve, samt den nyere PU-gulvmaling som mere passer til stabilt træ.


Meget omhyggelige ved maling af trægulve

Inden vi går i gang med at male et trægulv, gør vi os altid et grundigt forarbejde. Vi tjekker hvilken slags trægulv der er tale om, så vi er sikre på, at gulvet kan tåle at blive malet på. Derudover tjekker vi, om der er dybe knaster eller revner i trægulvet, da eventuel maling her kan løbe ned i disse mellemrum. Det bliver yderligere problematisk ved store temperaturudsving, da især hårde trægulve som ipé og bøg har det med at udvide sig, hvorfor maling på disse træsorter kan krakelere. Derfor er det ikke anbefalelsesværdigt at få malet det hårde trægulv. I stedet er det oplagt at male trægulve, som kun udvider sig lidt eller moderat som fyrretræsgulve mv. Fyrretræsgulve er meget udbredte herhjemme, og det er én af de trægulve, som vi oftest maler. Ydermere har træets tykkelse også meget at skulle have sagt i forhold til, hvor anvendeligt det er at male. Et tykt trægulv har sværere ved at udvide sig ved ændringer i luftfugtigheden, og derfor skaller eventuel maling ikke på et tykt trægulv. Er trægulvet først blevet malet, skal man dog være opmærksom på, at det ikke er sikkert, man kan få sit gamle trægulv tilbage igen. En fremtidig slibning af gulvet kan muligvis resultere i, at gulvet “åbner sig”, og dermed hænger gulvet ikke længere sammen.


Førende inden for maling af trægulve

Det er meget populært - blandt vores kunder - at få malet trægulvene hvide, grålige eller sorte. Et hvidmalet trægulv vil fremhæve lysindfaldet og skabe mere lys i rummet, hvor et sortmalet trægulv er medvirkende til at binde rummet tættere sammen. Uanset hvad man vælger, så står vi hos Malermester Brigsted Hansen klar til at udføre malerarbejdet. Maling af trægulve er bare én af vores mange spidskompetencer, og som medlem af Danske Malermestre, er du garanteret et resultat af højeste standard. Vi vil med glæde komme ud og give et gratis uforpligtende tilbud på maling af dit trægulv. Vi ser frem til at høre fra dig.

Din garanti for godt håndværk

Ring nu
Indhent tilbud